Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bannermake/domains/bannermaker.nl/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
(Animated) GIF banner – Online HTML5 Bannermaker Pop Up Banner in HTML Pages using jQuery
  • (Animated) GIF banner

  • GIF banners zijn banners welke jaren geleden nog als standaard banner, maar tegenwoordig vaak als backup variant gebruikt worden bij het publiceren van een flash banner. Wanneer een website met een flash banner bijvoorbeeld bezocht wordt via een tablet of smartphone, dan zal deze flash banner niet getoond worden, omdat flash niet wordt ondersteund op mobiele apparaten.

    Op dat moment zal de GIF banner het overnemen om ervoor te zorgen dat gebruiker alsnog de banner op zijn/haar (mobiele) scherm te zien krijgt. Enkele nadelen zijn echter dat GIF-banners zijn beperkt tot 256 kleuren, niet interactief zijn, een slechte compressieweergave bij fotomateriaal hebben en weinig subtiele overgangen bevatten. Subtiele animaties of overgangen in een GIF banner kunnen echter wel getoond worden, je ziet dan alleen heel snel de grootte in KB’s van zo’n banner snel toenemen. Iets dat vaak niet binnen de aanleverspecificaties van een advertentie netwerk, zoals Google Adwords of een affiliate netwerk past.

    Via onze website kun je HTML5 banners maken welke je zowel kunt opslaan als HTML5 banner, als kunt exporteren naar een animated GIF banner. Heb je reeds een account via Bannermaken.nl voor het maken van GIF banners?

    Klik dan hier om naar Bannermaken.nl te gaan ››